2011-03-24
 08:37:33

Camilla Norrback

Till marsnumret av Modeflickan gjorde jag ett reportage med Camilla Norrback. Hon är supertrevlig och svarade på lite frågor. Nedan ser ni resultatet i tidningen. För mer inspiration kan ni alltid gå in på Modeflickan.
Jag tycker i alla fall att Camilla är en väldigt inspirerande designer. Jag beundrar henne för sin beslutsamhet, att hon har lyckats så bra och att hon på samma gång är snäll mot miljön. Det är sånt jag skulle velat göra om jag skulle blivit (eller försökt bli) designer. Hur som helst tycker jag absolut att ni ska försöka besöka hennes nya concept store på Norrbackagatan 60. Den är supermysig. Och det finns självklart en massa fint att titta på också!
Nu är jag i alla fall jätteinspirerad till att köra på min grej. Jag tycker att det är superkul att jobba med mode på något sätt och jag älskar att fotografera, så nu ska jag satsa stenhårt på det! Camilla är ju bara en av få exempel på att man kan göra det man vill om man kämpar!

For the mars issue of Modeflickan I got to ask designer Camilla Norrback some questions. She is really nice and you can se the result taken from the magazine here (in swedish unfortunately).
Anyways, I think that Camilla is a very inspiring designer. I admire her for being determined and knowing what she wants, I admire her for her success and that for that she cares about the environment. That's the kind of designer that I would have wanted to be if I would have been a designer. I really think that you should visit her new concept store located on Norrbackagatan 60. It's really cosy and there's a lot of nice clothes to see.
I was really inspired by her to do my own thing. I really like working with fashion and I love photography so that's what I'm going to do. Camilla is only one of many examples of the fact that you can succeed if you really want to!

Clara
PUBLISHED: 2011-03-24, 11:25:26 | URL: http://chaneeeel.blogg.se/

sv: Aha okok :D.

Vilka fina kläder ! Älskar den röda tröjan !


Cristina
PUBLISHED: 2011-06-20, 17:03:20 | URL: http://lotuseco.se

Bättre sent än aldrig!

Äntligen fick jag läsa ditt reportage med C.N. Och det var himla bra! VERKLIGEN! Mer relevanta frågor hade ingen annan kunnat komma på! Superbra Bea!!!

Det var också roligt att se att Emma Watson är en av dina modeikoner! Hon har nu som du vet, gjort Fair Trade & Eko-kläder i People Trees regi för andra året i rad. Du nämnde Alberta Ferretti. Tack för tipset! Jag skall kika på det! Jag är jämt på "jakt" efter fler eko-kollektioner. Är så glad att det finns unga designers som sammanflätar etiska- och miljöfrågor med sitt skapande. Den kombinationen borde vara en självklarhet för alla modedesigners, tycker jag. Textilindustrin är tyvärr fortfarande mycket "smutsig", där utnyttjande av arbetare och miljöförstöring är mer regel än undantag. Endast 1% av världens bomull odlas idag utan farliga bekämpningsmedel. Bomulls- och produktionspriserna pressas ner av stora multinationella företag och stora kedjor som H&M, m.m. Det är alltid småbönderna i fattiga länder och textilarbetarna i Kina, Kambodja, Indien, m.m. som kommer i kläm. Därmed kedjornas låga priser. Att dessa kedjor producerar små ekologiska kollektioner kompenserar och rentvättar inte deras generella arbetssätt. Även många kända märken producerar sina kläder under liknande förhållanden.

Får vi fler helhetstänkande designers så är jag övertygad om att man kan få igång en riktig omställning inom modebranschen. Ekologi, rättviseproduktion och nyskapande GÅR att kombinera, det gäller bara att vilja det på riktigt och veta varför man gör det.Vilken fin blogg du har skapat! Mysigt att trots alla mil som skiljer oss åt, kunna få mer inblick i din tillvaro!Massvis med kramar från mig/Cri.COMMENT THIS POST:

« NAME Save info?

« E-MAIL (not published)

« URL

Comment: